Terase, piste si alei pe malul raului Sasar

sasar edit 3

Acest proiect de reamenajare a malurilor râului Săsar are ca principal scop integrarea naturii în peisajul urban și reintroducerea naturii în mijlocul aglomerației urbane.

Transformarea râului Săsar recreează beneficiile lui uitate asupra calității vieții orașului Baia Mare. Prin proiect se dorește ca orașul Baia Mare să dețină un râu sub forma unei coloane vertebrale verzi. Amenajarea punctelor de interes public, reabilitarea și amenajarea aleilor, realizarea unor piste pentru biciclete, amenajarea, ecologizarea și crearea unor zone de agrement urban, reabilitarea clădirilor, străzilor, aleilor din zonă, creearea de poduri și realizarea de evenimente pentru a aduce un plus valoare orașului sunt doar căteva din obiectivele propuse prin proiect.

Studiu

Transformarea Raului Sasar intr-un coridor de transport al turistilor devenind astfel si coridor de acces care face legatura intre intrarea dinspre Satu Mare in Municipiu si coridorul turistic FerneziuFiriza-Valea Neagra-Blidari-statiunea Izvoare pe orizontala, dar si cu zone de interes public din Municipiu pe verticala (Vivo Mall, Centrul Universitar si cultural, Piata Millennium si confluenta cu raul Firiza). Construirea unui mijloc de transport (trenulet sau telecabina) cu oprire in zonele de interes desemnate mai sus si care sa fie conectat la parcuri logistice intermodale (zona aeroport, zona gold plaza, zona de conluenta cu raul Firiza) si sa se continue inspre Blidari, respectiv Baia Sprie. 

Introducerea ca si investitii a amenajarilor punctelor de interes (in zona de confluenta cu raul Firiza s-ar putea prevedea un Incubator de afaceri pentru turism si servicii conexe dar si centru de informare turistica prin Reabilitarea şi modernizarea aleilor si realizarea benzii de circulatie cu mijloace ecologice (pista de biciclete); Perdele fonice verzi, amenajarea, ecologizarea si crearea unei zone umede de agrement urban de-a lungul raului Sasar; reabilitare cladiri, strazi, alei intra-zonale, utilitati, poduri de traversarea a raului Sasar; Realizarea de evenimente in arealul zonei riverane: educatie, cultura, etc. Stadiul implementarii: (PUZ in stadiul final).

Surse de finantare posibile: Parteneriat Public-Privat si/sau Banca Europeana de Investitii. 

Avantaje si Beneficii

  • Turistic
  • Economic
  • Social
ai o sugestie sau un proiect?

Participa cu idei și inițiative care ne pot ajuta sa construim Orasul de aur. Sustinem proiectele locale inovative!

Ai vreo sugestie pentru Orasul de aur?