Strategie de marketing si promovare pe termen mediu si lung din punct de vedere turistic/regional si de tranzit al orasului Baia Mare

double exposure of business people meeting team working on wooden desk and hand man pointing to financial documents in office. successful meeting workplace strategy.

Turismul detine un rol esential in dezvoltarea atat a comunitatii locale, cat si judetele, datorita potentialului sau de a atrage investitii si de a crea noi locuri de munca, mai ales in randul tinerilor.

Acesta este in stransa legatura cu dezvoltarea, inovarea si diversificarea produselor si serviciilor turistice pentru vizitatori, astfel prin proiectul Baia mare Oras de Aur se urmareste dezvoltarea acestui sector economic, care poate avea efecte pozitive asupra comunitatii.

Studiu

La o simpla cautare pe Google putem observa cat de prost pozitionati suntem din punct de vedere turistic. Se intampla de multe ori ca turistul sa vada niste poze sau filmulete pe facebook sau youtube iar cand ajunge in oras si incepe sa le caute, nu le gaseste nicaieri. Ba mai mult, website-ul orasului ne prezinta 10 atractii turistice iar 9 sunt in paragina. Toate pozele frumoase cu orasul Baia Mare sunt doar pe pagina de Facebook a primarului in galeria lui stufoasa si greu de accesat. Colaborarile cu agentiile de turism sunt aproape inexistente asta si pentru ca majoritatea obiectivelor turistice din Baia Mare au “ruginit” de timp.

Solutii

Elaborarea unei strategii de promovare turistica atat pe plan national cat si international. Creearea de buget si alocarea lui pentru promovarea orasului. Cresterea website-ului Baia Mare in Google si creearea de website-uri pilon ce sustin domeniul turistic. Dezvoltare de aplicatii pentru Turisiti. Marirea nivelului de accesibilitate in mediul online.

Avantaje si Beneficii

  • Turistic
  • Economic
  • Identificarea nevoilor
  • Studii de caz
  • Impact online
  • Identificarea bunelor practic
  • Realizarea obiectivelor
ai o sugestie sau un proiect?

Participa cu idei și inițiative care ne pot ajuta sa construim Orasul de aur. Sustinem proiectele locale inovative!

Ai vreo sugestie pentru Orasul de aur?