Introducere sistem antreprenorial in Administratie Publica

Business People Analyzing Statistics Business Documents, Financial Concept

Modernizarea administraţiei publice româneşti este unul dintre obiectivele majore declarate ale Guvernelor ce s-au succedat în ultimii ani. În vederea atingerii acestui deziderat au fost întreprinse diverse acţiuni, de la modificări legislative (a se vedea Legea 286/2006 de modificare a Legii 215/2001, Legea 340/2004 Legea Prefectului, încurajarea descentralizării prin Legea 195/2006) până la proiecte de încurajare a schimbării, mai ales la nivel local.

Dupa mai multe analize, s-a constatat ca aceasta modernizare intarzie sa apara nu numai din cauza sistemului invechit aflat intr-o continua resuscitare, ci si din partea oamenilor aflati in conducerea institutilor.

Solutii

Prin acest proiect ne dorim implementarea unui sistem antreprenorial in toate institutiile care intra in subordinea primariei, in asa fel incat o institutie sa fie condusa precum un business. Afacerile sunt orientate catre client, in cazul institutilor catre oameni. Asadar cetatenii ar avea doar de castigat. Oamenii din conducere au potential, dar pentru a fi eficienti au nevoie de motivatie. Crearea unui mediu de lucru profesionist, digitalizat, care reduce semnificativ volumul de munca, respectiv nivelul de stres si renumeratia in functie de performantele atinse, cu siguranta va motiva oamenii din conducere sa faca tot posibilul pentru a oferii servicii cat mai calitative beneficiarilor, fapt ce duce la cresterea gradului de incredere a cetatenilor fata de institutiile locale. Aceste performante se vor monitoriza cu ajutorul unor indici care urmaresc performanta fiecarui angajat.

Avantaje si Beneficii

  • Creste calitatea servicilor
  • Se aduce plus valoare comunitatii
  • Creste nivelul de trai
  • Creste gradul de inceredere fata de institutii
ai o sugestie sau un proiect?

Participa cu idei și inițiative care ne pot ajuta sa construim Orasul de aur. Sustinem proiectele locale inovative!

Ai vreo sugestie pentru Orasul de aur?