Centru de arta contemporana Baia Mare

Diploma-de-arhitectura-Centru-de-Arta-Contemporana-Baia-Mare-3

Se propune ca proiectul să aibă ca punct focus vocaţia oraşului, influenţat de trecutul si istoria acestuia. Valentele culturale ale orasului favorizează ideea implementări unui spaţiu dedicat interpretării şi vizitării ansamblului, cât şi al promovării manifestarilor culturale în general.

Amplasat in imediata vecinatate a parcului municipal Baia Mare si in apropierea Muzeului Satului si Muzeului Etnografic proiectului propune atât revitalizarea zonei prin punere în valoare si agrementare, cât şi implementarea unor noi funcţiuni culturale. Acestea pot realiza integrarea zonei într-un circuit care cuprinde zona culturală, istorică si zona verde a parcului oraşului. Un obiectiv cultural cu rol de pol de atracţie a comunităţii, aducând un aport benefic calităţii vieţii.

STUDIU PROIECT MURESAN SUZANA MARIA

Studiu

Un astfel de obiect este dedicat întregului oraş dar şi potenţialilor turişti, având rol de atractor în dezvoltarea local-teritorială.. Acest tip de spaţiu public este dedicat contactului cu arta şi ridicării nivelului cultural al consumatorului de artă, al capacităţilor sale de percepţie.

Spaţiul cultural asigură comunicarea publicului cu creatorii artei, ei putând participa activ la procesul de creaţie, prin realizarea unor rezidenţe pentru artişti cu ateliere de creaţie, pe lângă spaţiul de expunere propriu-zis, muzeul. Scopul acestui proiect este de a reuni sub acelaşi acoperiş toate tipurile de manifestări vizual artistice şi de a le expune într-un cadru propice interacţiunii sociale, promovând sustenabilitatea prin investirea în oameni.

Descoperirea şi promovarea talentelor în raport cu identitatea lor în context, conducând eventual către un export de cultură. Proiectul reprezintă o legătură puternică pentru continuitatea istoriei oraşului – un punct de reper nou, îndrăzneţ şi poetic, care renaşte spiritul “Şcolii Băimărene de Pictură”. Doresc ca acest oraş să redevină un magnet pentru artiştii plastici.

Avantaje si Beneficii

  • Turistic
  • Economic
  • Social
  • Cultural
  • Vocational
ai o sugestie sau un proiect?

Participa cu idei și inițiative care ne pot ajuta sa construim Orasul de aur. Sustinem proiectele locale inovative!

Ai vreo sugestie pentru Orasul de aur?