Campus Universitar

9ffc8a21835023.5630846071747

Un campus universitar bine închegat, organizat și dotat, este atât mândria centrului universitar, în speță a orașului din care face parte, cât și confortul și plăcerea studentului care în acest campus regăsește absolut tot de ceea ce are nevoie pentru a trăi experiența universitară cu plăcere și pasiune.

Situatie Actuala

In momentul de fata Baia Mare nu are o universitate propie. Baia Mare dispune de mai multe cămine care au avut de suferit, din păcate, din lipsa de atenție a actualei administrații orășenești.Universitatea de Nord din Baia Mare dispune de 3 camine sutdentesti. In acestea, sunt cazati un numar de 764 studenti bugetari sau cu taxa. Caminele sunt niste constructii vechi care sunt departe de standardele impuse de o societate moderna.

Solutii

Un campus are nevoie de următoarele utilități și dependențe, de care studentul este îndreptățit și încurajat să se folosească:

  • căminul, ca spațiu de cazare, odihnă și trai studențesc, trebuie să fie ireproșabil din punct de vedere al condițiilor ce le oferă. Confortul termic trebuie asigurat, atât în vremuri de căldură intensă, cât și pe timp de iarnă geroasă. Obiectele de mobilier trebuie să fie moderne și utile.
  • Cantina studențească reprezintă o piesă esențială în angrenajul unui campus studențesc performant.
  • Bazele sportive de antrenament și recreere sunt extrem de importante pentru un campus studențesc. Terenurile de fotbal, tennis de câmp și baschet reprezintă un “must have” al oricărui campus ce se dorește a fi ridicat la nivel de campus studențesc european. Multe dintre aceste baze sportive fie se află momentan în paragină, fie nu sunt valorificate la potențialul pe care îl pot oferi studenților ce aleg ca destinație universitară urbea noastră.
ai o sugestie sau un proiect?

Participa cu idei și inițiative care ne pot ajuta sa construim Orasul de aur. Sustinem proiectele locale inovative!

Ai vreo sugestie pentru Orasul de aur?