5 Septembrie, Ziua Oficiala a Orasului de aur Baia Mare

baia mare logo

În Baia Mare plutește un aer cu iz de sărbătoare. Se pregătește de săptămâni bune un program artistic care să bucure sufletele băimărenilor, dar și ale turiștilor care au venit să vadă acest oraș minune. Primarul David Birtas, va tăia azi panglica și vom decreta împreună această zi, ca zi oficială a orașului Baia Mare. Azi sigiliul orașului este pus la locul lui, căci după lungi căutări a fost găsit și este așezat la loc de cinste.

E un oraș enigmatic și artistic, nu te saturi niciodată de acest oraș. Forța care te atrage spre el și legendele locale vor rămâne pentru totdeauna un mister. Munții, pădurile, râurile, orașul, oamenii și tainele lor îi fac pe turiști să revină de fiecare dată cu plăcere și entuziasm.

Sărbătorim împreună dragostea și iubirea care ne unește sub acest cer mare unde locuim cu toții, căci azi, 5 septembrie ne-am declarat oameni ai lui Dumnezeu. Azi în 5 septembrie băimărenii își declară public sau privat dragostea față de oraș și față de semeni cât și dorința lor sinceră de a evolua cu toții împreună muncind cot la cot pentru binele și evoluția comunității. Azi conform datinilor fiecare își scrie în agenda personală, pe-o hârtie sau pe internet o declarație scrisă din inimă, un angajament față de propia persoană, o dorința aprinsă, un vis. Turiștii, dar și localnicii se înghesuie să își pună dorințe la faimosul zid al dorințelor din centrul orașului Baia Mare.

“Declar astăzi în fața comunității, în fața tuturor, că tot ce am făcut și voi face, vor fi acțiuni curajoase din inima și din dragoste pentru oameni. Voi munci zi și noapte pentru înălțarea și protejarea comunității de întunericul ce paște în adâncuri și care cu zădărnicie caută să dărâme zidul comunității noastre. Mă închin azi lui Dumnezeu și mă rog să va dea puterea, să va dezbrăcăți de haina groasă și grea a trecutului care ne apasă greu pe umeri. Să va dea puterea să iertați, să iubiți și să va bucurați ca să putem alerga cu toții de fericire. Iar dacă unul dintre voi a reușit, să îl ajute și pe celălat. Căci aici se află noblețea și înălțarea sufletului. Declar azi în fața lui Dumnezeu că voi păstori acestă comunitate precum David cel din Biblie și-a păstorit oile și că îl voi înfrunta pe “Goliat” cu același curaj. Cu toții avem un Goliat în viața noastră, dar nu vă temeți, fiți curajoși și veți fi victorioși.

Să mergem cu toții înainte spre un viitor luminos! Așa se ne ajute bunul Dumnezeu. ”

~ David Birtas 05.09.2020 ~

5 Septembrie, ziua Orașului de aur Baia Mare

Lasă un răspuns